onsdag, juni 07, 2006

Kan man tävla i musik?

Den ständiga frågan från media inför varje trott. Svaret står skrivet i stjärnorna, men jag undrar likväl: Vem vinner, vem får kvala nästa år och vem står där utan bidrag? Snackar vi Basso, Ernst Hirshenkeller, "The Duke" eller en tvättäkta bubblare? Diskutera oddsen här!

/ En C.G. med pirr

13 Comments:

Anonymous Anonym said...

Jag vill bara berätta att jag är klar med mitt bidrag... Känn ingen press kära medtävlare ;-)

I övrigt så tror jag att C.G. kommer att sopa mattan med resten. Rykten säger att han har fått loss kungliga filharmonikerna och kammarkören!

1:10 em  
Anonymous Anonym said...

Jag satsar 20 spänn på att lag "Kent" vinner leken i år i alla fall!

1:51 em  
Anonymous Anonym said...

Jag går inte på Trotten för musikens skull. Jag går dit för att kolla på alla balla utstyrslar. Jag älskar glitter och glamour.

11:26 fm  
Anonymous Anonym said...

I kategorin utstyrsel är det väl främst "Limpan" som kört ett hyfsat konsekvent race. Och mannen med hatten, vår egen Le Marc, aka "The Duke".

1:31 em  
Anonymous Anonym said...

det är så politiskt vem som vinner trotten... det är bara marknadsföring och utseende. jag tror juryn är köpt.

1:33 em  
Anonymous Anonym said...

Lite som Liberache är inne på så tror jag att det går mode i bidragen. Frågan är vem som är mest trendkänslig och lyckats "fånga tidens strömningar" bäst?

Kanske det är det minimala musikaliska framförandet som gäller i år? Antalet akord har ju reducerats. Kommer någon att våga reducera antalet strängar på gitarren? Kommer vi att få höra ett 1-strängsbidrag?! Kommer någon att välja bort gitarren helt och kanske bara knäppa med fingrarna i tangotakt?

1:49 em  
Anonymous Anonym said...

Idén om att reducera gitarren tills endast hålet är kvar och sedan parasitera på andras idéer är ju redan gjort av H.C., aka "Leffe". Dock skulle man ju kanske inte kalla honom minimalist.

Jag tror trenden att finna nya ljud kommer explodera i år eftersom ackorden är så enkla. Vår banjospelande lekledare dyker troligtvis upp med en Gamba och krossar allt motstånd.

2:11 em  
Anonymous Anonym said...

I ärlighetens namn, med tanke på de senaste fem årens vinnarbidrag. För att kamma hem segern krävs väl främst att man kommer på ett nytt sätt att sjunga ordet "Trotta" eller "Trotting"?

2:15 em  
Anonymous Anonym said...

Håller med rhymez, och efter att ha studerat andra musikstilar tror jag att lösningen blir att säga orden "uh, yeah, c'mon" tillsammans med "trottar-orden" - samtidigt som man vevar armarna i nedåtgående rörelser.

uh, uh, trotta
uh, trottin', yeah
c'mon!

/Lord Läder

3:12 em  
Anonymous Anonym said...

Ytterligare en inspiration - börja verbalt dissa och hota andra trottare i låtarna? Öppnar ju för en helt ny stämning framemot kvällningen...

/Lord Läder

3:34 em  
Anonymous Anonym said...

Det är redan gjort. Cobax levererade ju avhyvlingen "Shit i jävla Fmaj7" förra året. Ett frontalangrepp på skaparen av "Step into the Fmaj7" och hans ambition att få alla med på båten.

3:55 em  
Anonymous Anonym said...

Själv kan jag avslöja att jag lämnat orden trott och trotting bakom mig...

Nya tider (det är ju 10 år sedan premiären) kräver nya grepp. Och då menar jag INTE nya grepp på gitarren!

4:53 em  
Anonymous Anonym said...

Jag tror på en adra våg av trottlåtar där man tänjer på gränserna för vad ett rim är. Kombos som Trott - kropp, Trotta - skratta och Trotting - Sportig är inte helt otänkbara.

6:21 em  

Skicka en kommentar

<< Home